Wees blij!

Wees blij in de Heer..

Vaak worden onze gevoelens overgenomen door wat we denken. Er poppen allerlei gedachten in ons hoofd op.. ze landen , je gaat het geloven en ernaar handelen.

Ochtend: Je wordt wakker met een gevoel van onrust. Zorgen van de vorige dag komen in een vloedgolf over je heen. ‘O ja dat is waar.. vandaag is de dag dat ik..’ Of, ‘weer een dag zonder werk, hoe ga ik voor mijn gezin zorgen?’ ‘Hoe kan ik verandering in mijn huwelijk krijgen?’ ‘Zal het weer gaan als gister?’ ‘Moet ik weer de dag alleen doorbrengen?’ Langzaam zakken de zorgen in ons hart en gaan we geloven dat er geen uitkomst is. Je gevoel zal reageren op de gedachten en die gaan geloven. En we zullen ernaar gaan handelen.

De rest van de dag zal je uitstralen wat er in je gedachten is gebeurd.

De Bijbel geeft raad! Er staat in Filippenzen 4:4-6 ‘Jullie moeten blij zijn, omdat jullie bij de Heer horen. Ik zeg het nog eens: Wees Blij! Laat iedereen merken dat jullie vriendelijk zijn. En bedenk goed: de Heer is bij ons. Maak je geen zorgen, maar vraag God alles wat je nodig hebt. Bid tot God, wat er ook gebeurt. En dank God altijd. Dan zal God Zijn vrede aan jullie geven. Dat is een vrede die geen mens ooit heeft gekend. Die vrede zal jullie gevoel en gedachten beschermen tegen al het kwaad. Want jullie horen bij Jezus Christus.

Wauw! Maak je dus GEEN zorgen, vraag gewoon wat je nodig hebt EN dank Hem voor alles wat Hij geeft. God weet zo goed wat we nodig hebben. Het lijkt soms of we iets anders krijgen dan we denken nodig te hebben. Maar dank gewoon voor alles wat Hij geeft. Dan zul je Zijn vrede ontvangen. We kunnen niet eens bedenken hoe groot die vrede is. En wanneer je dit doet, zal God ook nog je gedachten en gevoel beschermen voor het kwaad.

Dank U Heer, dank U Vader, dat ik me kan verheugen in U, omdat U weet wat goed voor me is. Ik heb U net al mijn noden verteld en U zal de oplossing geven. Ik dank U dat ik Uw vrede mag ontvangen die mijn gedachten en gevoel zullen beschermen voor het kwaad. Ik dank U dat bij U alle dingen mogelijk zijn. Ik geloof op Uw woord. Amen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *