Mijn schapen horen Mijn stem

Veel wordt er geschreven over Gods stem verstaan. Hoe je dat kunt en wat je dan hoort. Is het een stem uit de hemel? Hoor je dat dan ook echt als stem? Het liefst zou je het op een briefje krijgen, zeggen we dan. Ik wil zelf ook graag horen wat de Heer te zeggen heeft. Steeds opnieuw vroeg ik: ‘Heer wilt U tot mij spreken? Waarom hoor ik zo weinig? Ik wil zoals veel mensen wel horen wat U zegt.’

Mijn schapen horen Mijn stem en ik ken ze en zij volgen mij Johannus 10:27

Er staat in Jesaja 30: 21 ‘En als jullie links of rechts van de goede weg af zouden willen gaan, zullen jullie achter je horen zeggen: Dit is de goede weg. Zó moet je gaan.

Hoe bijzonder! God wil gewoon vertellen welke weg we moeten gaan. Toch hoorde ik vaak weinig. De Heer sprak op een dag tot mijn hart toen ik het opnieuw vroeg. ‘Heer! U zegt dat Uw schapen Uw stem horen, maar ik hoor zo weinig. Hoe kan dat? Ben ik dan Uw schaap niet?’ Het antwoord kwam.. Zou jij alles tegen iemand vertellen die je weinig ziet? Zou jij geheimen vertellen tegen mensen die bijna niet bij je komen? Of gewoon alleen even vluchtig en meteen vertellen dat ze weer moeten gaan?’

‘Nee Heer, dat zou ik niet doen…’ Ik voelde me beschaamd.

De Heer ging verder.. Mijn schapen horen Mijn stem. Ze zijn de hele dag bij me en volgen Mij. Wauw, ik had het gevoel dat ik een beetje op mijn kop kreeg. Ik kom zo vluchtig soms en verwacht wel alle geheimen te horen. Een Martha die altijd in de weer is en de Heer zegt: ‘Maria koos het beste deel door te zitten aan Mijn voeten’. De Heer vertelde me vaker te komen en te zitten aan Zijn voeten, zodat we geheimen kunnen delen.

Leer mij luisteren en stil te zijn, niet weg te lopen en te volgen.

Gebed: ‘Heer leer mij luisteren en stil te zijn, zodat ik Uw stem zal verstaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *